Merk: Alfa Romeo
Type: Roadstar Zagato RZ
Kenteken: SH-NJ-46
Bouwjaar: 16-04-1993
Km st: 41.400 km

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESIMG_2381IMG_8887IMG_8995_editIMG_9035_edit2SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Enkele feiten van deze “black beauty” op een rijtje:
Slechts 278 ! stuks gebouwd begin jaren 90. Op 16 april 1993 voor de 1e maal in gebruik genomen in Italië. 23 oktober 1997 in Nederland in gebracht door toenmalig Alfa Romeo dealer Sam van Lingen (S.v.L.) en door S.v.L. verkocht aan een liefhebber.
Deze liefhebber heeft de R.Z. vanaf 23 oktober 1997 tot 11 november 2006 in bezit gehad en de kilometerteller vermeldde een kilometerstand van +/- 6.400 KM ! (Nov 2006)
Op 11 november 2006 werden de huidige eigenaren de trotse bezitters van “il Mostro” in Roadstar uitvoering.
Deze liefhebbers bij uitstek gebruikten de R.Z. uitsluitend om R.Z./S.Z./Alfa Romeo gerelateerde evenementen in heel Europa te bezoeken. Dientengevolge zijn er van de +/- 35.000 km die erbij werden gereden in de afgelopen 10 jaar veel snelweg kilometers gemaakt.
Natuurlijk vergt een auto die heel weinig kilometers maakt toch onderhoud. Elk jaar werden de oliën ververst en een beurt uitgevoerd. Om de drie jaar werden alle riemen vervangen. Dit onderhoud vond plaats bij voormalig Alfa Romeo dealer Kozole te landgraaf.
Er is àf fabriek een airco gemonteerd, en deze functioneert naar behoren. Ook de airco heeft regelmatig het benodigde onderhoud gehad.
In 2009 is de originele uitlaat vervangen door een RVS exemplaar. Tevens is er een gecertificeerd klasse III alarm gemonteerd.
Zeer bijzonder te noemen is de originaliteit van deze R.Z. Het lakwerk is volledig origineel en er bevinden zich slechts enkele blisters op de motorkap. (de meeste van alle S.Z./R.Z. vertonen namelijk over de hele auto zgn blisters).
Voor wat betreft de originaliteit is er vrijwel alles van de bijbehorende documentatie en toebehoren aanwezig, namelijk:
Het originele certificaat, instructieboekjes, onderhoudsboekjes, afdekhoes, boordgereedschap, reservewiel, wieltas in de bijpassende kleur – in geval een band wordt lek gereden – zodat de bekleding niet vuil wordt, en zelfs de originele Clarion Radio af fabriek mèt bijbehorende documenten. (zie foto’s)
De reden dat Vrehen Classico deze zeer bijzondere Alfa Romeo ter verkoop mag aanbieden zit ‘m in het feit dat de huidige eigenaren hun zinnen hebben gezet op een S.Z. Maar dat gaat pas gebeuren zodra deze R.Z. bij net zo’n liefhebber(s) terecht gaat komen als dat zij zelf zijn.